Proficiat, je hebt de box van De Kleine Chef ontvangen en de QR code gescand. Met deze korte instructievideo ben je helemaal klaar voor het interactief diner vanavond. Tot straks.

Proficiat, je hebt de box van CEO ontvangen en de QR code gescand. Met deze korte instructievideo ben je helemaal klaar voor het interactief diner vanavond. Tot straks.

U wordt tijdens een live uitzending begeleid om het diner klaar te maken. Installeer alvast Zoom zoals hieronder beschreven

Leuk, we gaan Zoom-en! Maak hoe werkt dat eigenlijk? Ik heb een simpele stappenplan voor je gemaakt. Waar wacht je nog op? Snel aan de slag!

Wat is Zoom?


Zoom is een Cloud dienst waarmee je een virtuele bijeenkomst mee kunt houden. Alsof je met elkaar aan een grote tafel zit, maar dan via het internet. Je moet wel minstens een microfoon en luidspreker hebben aangesloten op je PC en eventueel voor video een webcam. Bij een laptop is dit doorgaans al het geval, net als op je mobiele telefoon.

Hoe werkt het?
Hoe gaat dat in zijn werk:


1. Download en installeer de Zoom Cloud Meetings app/programma (mocht je dat nog niet gedaan hebben).
2. Wacht op de uitnodiging die je per mail krijgt toeverzonden.
3. Aansluiten bij de virtuele bijeenkomst door de Zoom IDcode in te vullen of de verkregen link te volgen.

Download en installeer de Zoom Cloud Meetings app/programma:
Ter voorbereiding van de bijeenkomst moet je een gratis stukje software installeren. Dit moet je installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Kies zelf het apparaat wat je het prettigst vindt. Mocht je het vervelend vinden om de camera aan te zetten, of je hebt geen (web) camera. Geen probleem, het werkt ook zonder (web)camera en je kunt de camera ook uitzetten.

Afhankelijk van je apparaat gaat de installatie als volgt:

Windows, mac of Linux Computer:

Ga naar de download pagina van Zoom: https://zoom.us/download
1. Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke downloads)
2. Installeer het op je computer.

Android telefoon of tablet:

Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze.

iOS, iPhone of iPad:

Ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.

Wacht op de uitnodiging, je krijgt een uitnodiging toegezonden en klik op de link

Als je je microfoon wil aan- of uitschakelen, klik allereerst op Mute. Als je niet zichtbaar wil zijn klik op Stop Video. Links onderaan zit een microfoon en camera icoontje. Er staat een streep door deze knoppen als je niet hoorbaar en/of zichtbaar bent. Wil je wel weer zichtbaar of hoorbaar zijn klik er opnieuw op. Met deze knoppen kun je ook je audio en video instellingen aanpassen, andere luidspreker, microfoon of webcam kiezen, indien gewenst.

De communicatie beëindigen gaat met Leave Meeting. Veel plezier met Zoom!